10-21 (10-18) SE AVVIKENDE TIDER

Slik får du barna til å spise mer frukt og grønt

Publisert: 26.01.2018

Å lure inn fem om dagen i kostholdet til kresne barn, er ikke alltid like enkelt. Likevel finnes det noen triks som gjør sunn mat mer fristende. Her er våre fem tips til fem om dagen!


1. Fruktfigurer

Undersøkelser viser at barn som får ferdig oppskåret frukt og grønt også spiser mer av det, og ekstra fristende blir den sunne maten hvis den også ser morsom ut. I dag finnes det en rekke utstyr til å stanse ut fruktfigurer, med mindre du er en racer med kniven og ordner det best manuelt. Sett gjerne figurene på et trespyd!

2. Grønnsaker før middag

Mange barn plukker ut det de liker best fra middagstallerkenen og lar resten ligge. Ofte er det den sunne maten som forblir urørt. Prøv heller å servere grønnsakene før middag! Skjær opp agurk, blomkål og gulrøtter og lag en sunn dipp med for eksempel mager kesam, som barna kan kose seg med mens de venter på middag.

3. Smakfulle smoothies

Det går fint å drikke noen av de fem om dagen også, for eksempel med et glass juice til frokost. Smoothies er populære blant mange barn, spesielt hvis de serveres i morsomme glass med sugerør, og de selv får velge hva de vil ha oppi. 

 

SHOP0128_article-elements_youandme_mat_Oasen_NY1

01 KITCH’N asjetter 299,-/stk 02 KITCH’N Smeg blender 2495,- 03 KITCH'N Cacas utstikkere 3 deler 69,- 04 KITCH’N skål 249,- 05 ENKLERE LIV ergonomisk kniv 169,- 

4. Morsomme matbokser

En ny matboks med festlig motiv eller artig fasong, gjør lunsjen ekstra spennende, og det er alltid gøy å se hva som skjuler seg under lokket. Wraps og muffinsomeletter med grønnsaker er velsmakende alternativer til brødskiven, og ser fristende ut i matboksen.

5. Sammen på kjøkkenet

Mat man har laget selv, smaker ofte best. La barna hjelpe til med matlagingen, gjerne fra de er ganske små. Flere butikker har i dag egnet kjøkkenutstyr for barn, som gjør kjøkkentjenesten både morsommere og enklere. Husk at det er lettere å skjære seg på en sløv kniv enn en som er skarp, så invester gjerne i en god barnekniv. 

SHOP0128_article-elements_youandme_mat_Oasen_NY2

01 NORLI Blafre matboks 199,- 02 ARK bok “Matboks – Sunn matpakke på 10 minutter” 199,- 03 KITCH'N Figgjo tallerken 84,- 04 NORLI Blafre stålflaske 179,- 05 NILLE drikkeglass med sugerør 49,90