10-21 (10-18) SE AVVIKENDE TIDER

Ti tips til bilturen med barna

Publisert: 21.06.2018

Heller ikke om sommeren bør man legge ut på langtur uten trening. Slik blir reisen bak rattet bedre for både store og små 


Shop0138_Relax_digital-article_01 ti tips til bilturen_OASEN_Article7

Niste er et must på lengre bilturer, og dersom du vil unngå fullstendig baksetebonanza kan det være lurt å velge alternativer uten altfor mye sukker. Ferdig oppskåret frukt og grønt og grove brødskiver med godt pålegg er perfekt nistemat. Kalde, leskende drikker er også viktig i sommervarmen, men det er jo lov for både store og små unne seg en is av og til. Ta gjerne med en kjølebag, og ikke minst en søppelpose! Det er utrolig hvor mye skrot som hoper seg opp i løpet av en biltur. 

Shop0138_Relax_digital-article_01 ti tips til bilturen_OASEN_Article8
Shop0138_Relax_digital-article_01 ti tips til bilturen_OASEN_Article9

Løstsittende plagg i myke materialer, gjerne med strikk i livet, er langt mer behagelige å ha på seg enn trange jeans. Pass på at det verken blir for varmt eller kaldt, spesielt for de aller minste som ikke kan si fra selv, og husk ekstra skift. Mange barn liker å ta seg en liten lur i bilen, og da er det ikke godt å bli hengende med hodet fremover. Kjøp gjerne en god nakkepute om bilstolen ikke kan lenes nok tilbake, og ta med et tynt teppe som barna kan ha over seg når de sover. 

Shop0138_Relax_digital-article_01 ti tips til bilturen_OASEN_Article10
Shop0138_Relax_digital-article_01 ti tips til bilturen_OASEN_Article11

Alle som noen gang har kjørt bil med barn vet at man aldri drar noe sted uten våtservietter. Et gulp her, en sjokoladeflekk der – våtservietter er alle foreldres beste venn. Husk å ha dem lett tilgjengelig, gjerne i bildøren eller hanskerommet. Det hjelper lite om de ligger i bagasjerommet om uhellet først er ute. Reisesyketabletter er uunnværlige for barn som fort blir bilsyke, mens solbeskyttelse er viktig også i bilen.

Shop0138_Relax_digital-article_01 ti tips til bilturen_OASEN_Article12
Shop0138_Relax_digital-article_01 ti tips til bilturen_OASEN_Article13

Er det langt igjen nå? Er vi fremme snart? Disse er helt vanlige spørsmål fra baksetet, som gjerne gjentas hyppig om barna kjeder seg. Mange sverger til nettbrett og hodetelefoner, men «Mitt skip er lastet med», å telle farge på biler eller å gjette hvem man tenker på, er også enkel og effektiv underholdning. Ønsker du å gjøre det hakket mer avansert, finnes det quizbøker med ulik vanskelighetsgrad, som gir timevis med morsom hjernetrim, mens lydbøker og barnemusikk fort skaper god stemning. 

Tips! Mange hørespill for barn ligger tilgjengelig på ulike strømmetjenester.

Shop0138_Relax_digital-article_01 ti tips til bilturen_OASEN_Article14