Er du åpen for en prat med en du ennå ikke har møtt? Nå kommer Skravlekopp til Oasen i håp om at enda flere i nærmiljøet vårt skal oppleve raushet og føle seg mindre ensomme.

Skravlekopp er en grønn kopp med hvit skrift som står sammen med de andre koppene i utvalgte kaféer og møteplasser. Velger du å få drikken din i en skravlekopp, viser du andre i lokalet at du gjerne snakker litt med noen mens du drikker den. Om du trenger litt skravling eller tilbyr litt skravling, har ingenting å si. En skravlekopp viser kort og godt at du er åpen for en prat.

Det at så mange kjenner seg ensomme må vi gjøre noe med, og vi tror Skravlekopp kan gjøre en forskjell. Initiativtakeren bak Skravlekopp er popartist Venke Knutson, som sammen med sin samarbeidspartner Ingrid Leirvik har startet dette som en folkebevegelse for et rausere og mer inkluderende samfunn.

Skravlekopp4

Som kjøpesenter er vi heldige som får være en viktig møteplass for mange. Enten du kommer alene eller sammen med andre, signaliserer skravlekoppen at det er plass til en til rundt ditt bord. Kanskje kan du prate med noen du aldri har pratet med før, lære bort noe du er god på eller få vite noe du ikke visste? Kanskje møtes dere igjen – kanskje ikke.

Ensomhet er ofte et usynlig problem, som kan gi store helseplager og i verste fall kortere levealder. Mange opplever å føle seg ensomme også når de er sammen med andre eller på tross av at de har et stort nettverk. 

Du kan være det lille menneskemøtet noen trenger i dag. Så kanskje du vil velge en skravlekopp neste gang du besøker oss?

Les mer om Skravlekopp her! 

Skravlekopp icon